Waarom goede akoestiek op je werkplek onmisbaar is

De ingrediënten voor een prima werkplek: laptop, bureau, bureaustoel en een razendsnelle wifi-verbinding. Meer heb je niet nodig, denken veel werkgevers. De belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle werkdag is echter iets anders. Goede akoestiek. Een omgeving en de bijkomende geluiden maken of breken je dag. Hoe zit dat precies en hoe verbeter je akoestiek eenvoudig?

Drukte in de kantoortuin

Kantoren met kleine afgesloten werkruimtes zijn steeds zeldzamer. We buffelen niet langer onafhankelijk van elkaar, maar zitten met het hele team in een ruime kantoortuin. Mensen lopen langs bureaus, hebben online meetings en overleggen met elkaar. Ook werken we vaker thuis. Aan de keukentafel terwijl je partner tegenover je werkt, of in een zelf gecreëerd thuiskantoor met op de achtergrond de spelende buurkinderen.

5 x het effect van slechte akoestiek

Dat gebel en geklets hoort erbij, maar kan veel invloed hebben. In een ruimte met een slechte akoestiek komt alles namelijk veel harder binnen. Dat kan verschillende effecten hebben.

● Je voelt je sneller vermoeid omdat concentreren extra inspanning kost
● Je raakt continu afgeleid door omgevingsgeluiden of bewegingen in je gezichtsveld
● Je productiviteit duikt omlaag, omdat je steeds uit je concentratie gehaald wordt
● Je bent vaker ziek door meer stress en een hogere bloeddruk
● Je maakt sneller fouten omdat je steeds afgeleid bent

Snel en makkelijk een goede akoestiek op je werkplek

Hoeveel gebel, geklets en getik er ook klinkt: je ruimte bepaalt uiteindelijk hoeveel last je medewerkers daarvan hebben. Zo weerkaatsen sommige materialen geluid, terwijl andere materialen geluid absorberen. Je snapt: zo kun je zelf die rustige werkruimte creëren. Op kantoor, maar ook thuis. Werk bijvoorbeeld met een bureau scheidingswand of plaats akoestische bureauschermen.

Plaats een scheidingswand bij je bureau

Met een losse scheidingswand aan je bureau zorg je gemakkelijk voor meer rust en privacy. Als je kiest voor een akoestische variant tenminste. Zo’n losse akoestische scheidingswand zorgt niet alleen voor een afgezonderde werkruimte, maar absorbeert ook meteen omgevingsgeluiden. Zo heb je net wat minder last van dat geroezemoes in de rest van het kantoor.

Ook handig: zo’n losse bureau scheidingswand is ook te gebruiken als ruimteverdeler. Zet een paar scheidingswanden naast elkaar en er ontstaat een aparte ruimte waar in alle rust gewerkt kan worden.

Vind akoestische panelen voor in jouw ruimte

Ook je akoestiek verbeteren met een scheidingswand bij je bureau? Wij hebben de mooiste voor je verzameld. Zo hebben we klassieke kamerschermen met akoestisch effect, maar ook scheidingswanden in de vorm van een plantenbak. Vind jouw bureau scheidingswand.

Kies voor akoestische bureauschermen op kantoor

Een kleinere en minstens zo effectieve oplossing? Akoestische bureauschermen op kantoor. Met zo’n scherm rondom je bureau maak je gemakkelijk een rustige werkplek waar je afgezonderd kunt doorknallen. Telefoongesprekken en andere geluiden verdwijnen, terwijl je zelf beter te verstaan bent tijdens een videomeeting.

Het fijne van een akoestische wand rondom je bureau is dat het geen ruimte inneemt en makkelijk te verplaatsen is. Zo tover je met een opvouwbaar bureauscherm zelfs een eettafel om tot tijdelijke werkplek.

Vind akoestische bureauschermen voor ieder (thuis)kantoor

Lijkt zo’n akoestisch bureauscherm je wat? We hebben ze in oneindig veel verschillende kleuren en maten. Meer permanent, of in een paar seconden op te vouwen. Vind het bureauscherm voor jouw werkplek.