Zonder gedoe een fijne akoestiek met een geluidsmeting via WhatsApp

De akoestiek is allesbepalend voor de ruimte waarin je woont of werkt. Kun je in alle rust een gesprek voeren? Word je snel afgeleid door gegalm? Ben je aan het einde van de dag helemaal uitgeblust van de prikkels? Een slechte akoestiek heeft een grote invloed op je energielevel, stresslevel en zelfs je productiviteit. Gelukkig is de oplossing eenvoudig en snel. Lees snel verder.

De snelste oplossing bij slechte akoestiek

Met de juiste aanpassingen in je interieur zijn galm en echo snel verdwenen. Maar wat moet je kiezen? Het internet barst van de oplossingen die allemaal anders lijken. Met een online geluidsmeting weet je snel welke akoestische producten passen bij jouw persoonlijke situatie en smaak. Je voert de meting heel makkelijk op afstand uit met je telefoon.

Voordelen van een geluidsmeting via WhatsApp 

  • Altijd op het moment dat jou uitkomt
  • Geen opdringerige verkoper aan je deur
  • Geen reistijd naar een gespecialiseerde winkel
  • Je zit nergens aan vast

Zo werkt een geluidsmeting via WhatsApp

Je doet je geluidsmeting gewoon zelf, op een moment dat jou uitkomt. Kort samengevat doorloop je onderstaande stappen.

  • Voeg Akoestiek Label toe op WhatsApp
  • Zorg voor een stille ruimte
  • Open een gesprek met Akoestiek Label en start de geluidsopname
  • Klap één keer hard in je handen en laat het geluid 5 seconden uitsterven
  • Verstuur de opname, samen met de afmetingen van de ruimte en een foto

Krijg gratis advies in je mailbox

Nadat jij de opname hebt verstuurd, gaan onze akoestische experts aan de slag. Ze kijken o.a. naar de nagalmtijd; dit is de tijd die het duurt tot het geluid uitsterft. Ook houden ze rekening met de materialen in de ruimte. Is er bijvoorbeeld veel glas? Een spiegelende vloer? Of heb je juist tapijt liggen en veel planten staan?

In het rapport vind je hoeveel vierkante meter absorptiemateriaal nodig is om de akoestiek in je ruimte te verbeteren. Ook doen we op basis van jouw interieurwensen suggesties voor producten. Wil je bijvoorbeeld iets aan de muur bevestigen of wil je het liefst een oplossing die niet zichtbaar is? We vinden altijd een oplossing die mooi én effectief is. Wat je hier uiteindelijk mee doet, is helemaal aan jou.

Kies voor goed akoestiek met een gratis geluidsmeting

Benieuwd hoe de akoestiek in jouw ruimte verbeterd kan worden? Een geluidsmeting duurt nog geen 5 minuten en is helemaal vrijblijvend