Stil bellen op kantoor? Dit zijn je mogelijkheden

Wist je dat bellende mensen automatisch harder praten? In een kantoortuin vol geconcentreerde mensen is dat vragen om problemen. We zoomen in op de productiviteit binnen de kantoortuin en delen eenvoudige oplossingen voor meer concentratie. Zonder verbouwing!

De kantoortuin als prikkelparadijs

Of liever gezegd: prikkelhel. Met een kantoortuin wordt een open ruimte bedoeld waar een grote groep collega’s werkt. Een kantoortuin zorgt voor flexibele werkplekken, bevordert de communicatie binnen een team en kan ontzettend inspirerend werken. Toch ervaart niet iedereen dit zo. Zo zegt 90% van de Nederlandse bedrijfsartsen dat werknemers de kantoortuin als één van de veroorzaker van ziekteverzuim noemt (De Monitor). Werknemers hebben last van geluiden (93%), verliezen hun concentratie (94%) en worden afgeleid door rondlopende collega’s.

Een verplichte belcel op kantoor?

Er waren geluiden die wezen op de invoer van een minimumaantal stiltewerkplekken per werknemer, maar tot nu toe is daar niets mee gedaan. Als werkgever kun je wel het heft in eigen hand nemen en een stilteplek organiseren. In de vorm van een akoestische belcel, geluiddichte telefooncel of afgezonderde werkruimte bijvoorbeeld.

Waarom tetteren we toch zo hard?

Waarom heb je van twee smoezende collega’s amper last, maar leidt een telefoongesprek of meeting zo af? Dat heeft 2 oorzaken.

● Je hoort jezelf als je mobiel belt minder goed, waardoor je harder gaat praten
● Je past je stemvolume automatisch aan op het geluid in je omgeving, dat heet het Lombard-effect
● Je praat in een lawaaiige omgeving niet alleen harder, maar ook hoger en met langere klanken

Logisch dus, dat bellen op kantoor een bron van afleiding is.

Bellen op kantoor zonder gezeur

In deze hybride tijd is bellen op kantoor onvermijdelijk. Als je werknemers niet met iemand aan de telefoon hangen, zitten ze wel in een online meeting met klanten of collega’s. Dat hoeft de rest van het team niet af te leiden. Met een oplossing die net zo flexibel is als je kantoortuin creëer je zonder verbouwing een stilteplek. Wat zijn de opties?

Afgesloten belcel

Met een dichte belcel kies je voor het allerhoogste akoestische comfort. De beller wordt niet afgeleid door anderen en de rest van het kantoor heeft geen last van harde belgeluiden. Een handige oplossing voor privacygevoelige gesprekken of lange meetings.

De Mute Design Space M is een flexibele belcel die zo staat. Wil je de inrichting van je ruimte toch omgooien? Dan verplaats je deze belcel zo dankzij een ingebouwd systeem met wielen. Verder maak je deze akoestische belcel zo comfortabel als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld een draadloze oplader, usb-ingang of monitorarm toe.

Open belcel

Niet helemaal afgesloten bellen, maar wel wat meer privacy? Deze open belcel van BuzziBooth zorgt voor rust, zonder dat de open sfeer van je kantoor verloren gaat. Met een stabureau of standaard bureau is het niet alleen een belcel, maar ook een fijne werkplek voor momenten waarop extra concentratie welkom is.

Belkap met werkplek

Met een half open belcel als deze kies je voor een tijdelijke werkplek voor korte telefoongesprekken of online meetings. Deze belcel dempt geluid en heeft ook een handige werkplek waar werknemers staand aan kunnen werken. Zo stimuleer je ze direct om zittend en staand werk met elkaar af te wisselen.

Phonebooth

Geen grote akoestische belcel op kantoor, wel meer rust in de tent? Met een phonebooth belcel aan de muur ervaar je minstens zoveel geluidsabsorptie als bij een half open belcel. Een eenvoudige oplossing die handig is bij korte telefoongesprekken. De akoestisch dempende stof is te matchen met ieder interieur of zelfs je bedrijfshuisstijl.

Meer rust op jouw kantoor?

Met een gratis geluidsmeting ontdek je precies welke akoestische oplossing van jouw kantoor een fijnere werkplek maakt. Plan er een in of bekijk meteen ons aanbod belcellen voor op kantoor.