Wat doet een geluidsmeting precies voor jou?

 

Of het nou gaat om een thuiskantoor, een restaurant, een woonkamer of een kantoortuin; er zijn mogelijkheden genoeg om je akoestiek te verbeteren. Maar welke akoestiek-oplossing werkt het beste? In zo’n enorm aanbod aan oogstrelende oplossingen is akoestiekadvies meer dan welkom.

Wij helpen je graag aan de juiste akoestiek-oplossing. Maak zelf een geluidsopname voor gratis akoestisch advies of kies voor een professionele geluidsmeting op jouw locatie.

Wat meten wij met jouw geluidsopname?

Een nagalmmeting is een akoestiekmeting, waarbij simpelweg wordt gemeten hoelang het duurt voordat een geluid uitsterft, zoals bijvoorbeeld een klap in je handen. Concreet brengt het in kaart in hoeveel seconde geluid 60 decibel zachter wordt.

Je leest er meer over in onze blog.

Zonder gedoe een fijne akoestiek met een geluidsmeting via WhatsApp

De akoestiek is allesbepalend voor de ruimte waarin je woont of werkt. Kun je in alle rust een gesprek voeren? Word je snel afgeleid door gegalm? Ben je aan het einde van de dag helemaal uitgeblust van de prikkels? Een slechte akoestiek heeft een grote invloed op je energielevel, stresslevel en zelfs je productiviteit. Gelukkig is de oplossing eenvoudig en snel. Lees snel verder.

Geluidsmeting via Whatsapp?

Pak je telefoon erbij en scan de QR-code om een WhatsApp gesprek te beginnen.

Lukt het scannen van de QR-code niet?

Voeg dan onderstaand nummer toe als nieuw contact of klik op de button om een Whatsapp gesprek te starten in je browser.

Wil je liever een professionele geluidsmeting laten uitvoeren?

Zo gepiept, in 4 stappen!

1. Voorbereiding

Start een nieuwe Whatsapp gesprek met Akoestiek Label. Zorg voor een stille ruimte. Vraag, indien er andere mensen aanwezig zijn, of ze even stil willen zijn en sluit de deuren en ramen.

2. Maak een geluidsopname

Door het icoontje van de microfoon even ingedrukt te houden, verschijnt vlak boven je vinger een slotje. Veeg omhoog naar het slotje zodat de opname hands-free gedaan kan worden.

3. Klap in je handen

Leg je telefoon op de hoek van de tafel met de microfoon over rand. Je telefoon kan dan het geluid zo vrij mogelijk opnemen. Klap éénmaal hard in je handen, en laat het geluid zo’n 5 seconden uitsterven.

4. Advies op maat

Verstuur ons de opname, eventueel samen met een foto van de ruimte. Ook willen we graag weten wat de afmetingen zijn en de hoogte van het plafond. Wij geven je daarna zo snel mogelijk advies op maat!

Is het doen van een geluidsmeting gelukt? Bedankt!

Terwijl wij jouw situatie onder de loep nemen kan jij zoeken naar oplossingen die jouw oog én oor strelen.

Zo brengen we straks jouw smaak samen met ons advies.

Wat kan je nu verwachten?

We doen een meting

Met jouw aanleverde geluidsopname en ons akoestiek-programma voeren we een meting uit.

Uitbrengen van advies

De uitkomst van de meting en jouw wensen brengen we samen in een advies.

Geen akoestische problemen meer!

We leveren en monteren producten om de akoestische problemen die je ervaart tot stilte te brengen.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten? We helpen je graag op weg. Neem contact met ons op.

Wil je liever een professionele geluidsmeting laten uitvoeren?

Advies geven we je graag met de geluidsopname die je ons kan sturen. Maar heb je behoefte aan meer zekerheid of is er een rapportage nodig voor de aanpak van jouw akoestische uitdaging?

Onze partner Kenniscentrumgeluidsisolatie komt dan een professionele geluidsmeting in jouw ruimte doen. Of dit nu voor vergunningen noodzakelijk is of juist om de mensen in jouw ruimte een prettiger gevoel te geven.

Nagalm geluidsmeting RT60

Door het uitvoeren van een nagalmmeting kunnen we exact bepalen hoeveel absorptie materiaal nodig is voor de oplossing van jouw akoestiekprobleem.

Via een offerte aanvraag kan je een afspraak maken voor het inplannen van de meting.

Misschien interessant?

Ken je iemand die ook een akoestische oplossing kan gebruiken?

Onze klanten kunnen opgelucht ademhalen. Zij ervaren de rust waar zij naar zochten. Of dat nou op werk, in de woonkamer of in een restaurant is. Goede akoestiek maakt het verschil. Geef jij het door?